Het JAMBO®-Anker; ook voor minder geoefende schippers

De ankerbladen van het JAMBO®-Anker staan wijd uit elkaar, waardoor het niet opzij kan vallen en het hele gewicht van het anker altijd op beide punten drukt (op dezelfde wijze worden ankers bij de grote scheepvaart gebruikt).

Aan de zijkanten van de ankerbladen zijn scherpe doornen uit rondstaal aangelast. Deze doornen dringen zich ook in sterk aangedrukt zand of in grond met zeegras, net als bij de spitsen van een stokanker.

Door de vorm van de ankerbladen neemt de houdkracht van het JAMBO®-Anker progressief toe hoe meer het zich ingraaft. Daardoor wordt ook op zachte bodem, zand en slik een hoge houdkracht zeker gesteld.

Het middendeel geeft het JAMBO®-Anker een grote instelhoek, de punten van de doornen dringen daardoor direct in de bodem. Hierdoor heeft het JAMBO®-Anker een hele korte „ingraafweg“. De bouwwijze is massief en de afwerking van hoog niveau.

De JAMBO®-Ankers tot 30 kg worden gemaakt uit hoogwaardig gietstaal 1.1138 met  thermisch verzinkt oppervlak, respectievelijk uit zeewaterbestendig roestvast gietstaal 1.4581 (V4A) met elektrisch gepolijst oppervlak.

De JAMBO®-Ankers vanaf 40 kg worden uit hoogwaardig staal ST 37-3 gelast en thermisch verzinkt, respectievelijk uit zeewaterbestendig roestvast edelstaal 1.4571 (V4A) gelast met elektrisch gepolijst oppervlak.

Het JAMBO®-Anker hoeft maar één keer uitgeworpen te worden, niet meer!

Het JAMBO®-Anker is ook voor minder geoefende schippers uitstekend geschikt.

”Offshore Boote”, de grootste chartermaatschappij in Kroatië (Marina Kremik) heeft al zijn motorjachten met een JAMBO®-Anker uitgerust.

Afmetingen en prijzen

Bekijk de testresultaten in Yacht Revue

Bestel nu uw Jambo Anker bij Bomarine

  • Jambo®-Anker RVS

     949,00 12.299,00

  • Jambo®-Anker Staal

     319,00 5.199,00