RescueME MOB1

Een zeer compact MOB (Man-over-Board) device dat beschikt over AIS en geïntegreerde DSC. De RescueMe MOB1 is gemakkelijk te bevestigen op bijna alle opblaasbare reddingsvesten en heeft een batterij met een vervangingstijd van zeven jaar. De nieuwe RescueME MOB1 die slechts 92 g. weegt, wordt automatisch geactiveerd na inflatie van het reddingsvest. Het verzenden van de eerste noodsignaal gebeurt dan binnen 15 seconden. De geïntegreerde stroboscoop draagt verder bij tot optimale vindbaarheid van drenkelingen in omstandigheden met weinig licht en/of zicht.

MOB-kabels
MOB-image

Communicatie

Zodra de RescueMe MOB1 is geactiveerd, zal het Automatic Identification System (AIS) op de kaartplotter zichtbaar worden op het eigen schip. Daarnaast zal ook het Digital Selective Calling (DSC) VHF alarm worden ingeschakeld. Afhankelijk van de functionaliteit, zal de plotter een rode cirkel plus lengte, breedte, afstand en de peiling naar de drenkeling weergeven. De MOB1 beschikt over een 66-kanaals GPS-ontvanger voor positiegegevens op 10m. nauwkeurig, voor reddingsacties van de eigen bemanning.

Het Cospas – Sarsat communicatienetwerk

“Zelfs in matige zeegang, is het verontrustend gemakkelijk hoe zicht op een drenkeling snel kan afnemen. Prioriteit is alarmering van de eigen bemanningsleden, zodat zij direct al het mogelijke kunnen doen om u in het zicht te houden en/of uw positie te weten. In een Man-Over-Boordsituatie zal de eerste en beste kans op redding van het eigen schip komen.

MOB-1-drenkeling

Ocean Signal

Ocean Signal staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen voor de beroepsvaart, visserij en pleziervaart. Ocean Signal is specialist in veiligheids- en communicatieprodukten voor veiligheid op zee.

De kwaliteit, lange levensduur en nauwkeurige plaatsbepaling, maakt de RescueMe MOB1 een onmisbaar hulpmiddel voor uw persoonlijke veiligheid aan boord!

User manual MOB1

Bestel uw RescueMe MOB1 nu Bomarine.